Акцент, Новини

Областният управител на Пловдив отправи своите молитви за здраве и мир на църковната служба по случай Цветница.

На големия Господски празник Вход Господен в Йерусалим Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай възглави архиерейската света Литургия в митрополитския храм „Св. вмчца Марина” в Пловдив.

В този празничен ден храмът се изпълни с миряни, пристъпили прага на дома Господен с върбови клонки в ръце и с много радост, вяра, надежда и любов в душите си.

На богослужението присъстваха също: кметът на Пловдив г-н Костадин Димитров и съпругата му г-жа Доника Димитрова, областният управител инж. д-р Илия Зюмбилев, командирът на Съвместното командване на специалните операции ген.-майор Явор Матеев и съпругата му – зам.-министърът на външните работи полк. Невяна Митева, народният представител г-н Радомир Чолаков, бившият кмет на Пловдив г-н Здравко Димитров, г-н Вакрил Запрянов – ктитор на храмове, държавни и общински служители, общественици.

По време на причастния канон архипастирят на Пловдивска епархия се обърна към присъстващите с вдъхновено слово за празника и призова в тази Велика Страстна седмица да бъдем със Спасителя Христос и да изживеем в мир с душите си и любов помежду си Христовото Възкресение.

Пловдивският митрополит Николай честити имения ден на ген.-майор Явор Матеев, полк Невяна Митева и г-н Здравко Димитров. Владиката им поднесе в дар икони с Тайната вечеря и с Пресвета Богородица за благословение и в израз на благодарност за тяхната всегдашна отзивчивост и съпричастност към църковното дело.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 87 9182250
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/