Акцент, Новини

Областният управител д-р инж. Илия Зюмбилев направи инспекция на ул. „Петър Стоев“

Строителят отново спира работа, общината отказва да затвори кръстовището с ул. „Михалаки Георгиев“ за полагане на последните тръби в участъка заради „Даме Груев“

В качеството си на председател на областната Асоциация по ВиК Областният управител д-р инж. Илия Зюмбилев направи инспекция след множество сигнали, че от няколко месеца е блокиран ремонта на ул. „Петър Стоев“.

От два дни се работи в участъка преди кръстовището с ул. „Михалаки Георгиев“. Полагат  се последните тръби на колектора, които са с диаметър 1,8 м. След това строителството трябва да продължи в района на кръстовището  „Петър Стоев“ с „Михалаки Георгиев“.

На инспекцията присъстваха също заместник областният управител инж. Атанас Ташков, управителят на Вик Пловдив инж. Огнян Кулишев, ръководителят на Водния проект инж. Стоян Стоянов, представителят на фирмата изпълнител Бончо Бончев и експерти от институциите.

Представителят на ОП ОКТ инж. Ковачев обаче заяви, че общината няма да даде разрешение за затваряне на кръстовището преди завършване на ремонта на ул. „Даме Груев“.  Според експертите обаче, че дейностите по „Даме Груев“ и „Петър Стоев са от различно естество. На първата се полага асфалт, на другата се извършват изкопни и монтажни дейности. Няма логика да се блокира работата на единия обект, за сметка на другия, бяха единодушни присъстващите специалисти.

 „До края месеца приключваме там, независимо дали работим на останалите обекти, в това число и на „Петър Стоев“. И аз не виждам връзка да се блокира работата“, заяви Бончо Бончев. Той бе категоричен, че след като няма фронт за работата механизацията от „Петър Стоев“ ще бъде пренасочена към друг обект.

„Опасявам се, че спирането на работата ще доведе до нови проблеми за хората тук на „Петър Стоев“. Смятам, че трябва да търсим възможност строителните дейности да продължат, защото има отново опасност обратните води да изпълнят шахтите и няма да може да се работи по постоянните връзки за питейна вода и да се затворят изкопите и да се възстанови настилката“, заяви д-р Зюмбилев. В тази връзка той проведе разговор с кмета на Пловдив Здравко Димитров, за да потърсят заедно решение чрез ограничаване на движението по „Михалаки Георгиев“, за да не се стига до ново социално напрежение. Кметът обаче бе категоричен, че няма да подпише заповед за затваряне на кръстовището преди окончателното приключване на „Даме Груев“.

„Съжалявам, но моите правомощия са дотук. Изпълнителят при тази ситуация ще вдигне отново техниката, а две седмици работихме с моите експерти, за да се задвижи обекта. Той  е публична общинска собственост и Общината е възложител съвместно с „ВиК “ – Пловдив.  От тук нататък всичко зависи от решенията на Община Пловдив, заяви областният управител.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/