Акцент, Новини

Важно!!! Общините Хисаря и Калояново набират доброволци за утре 14.07.2024г.

Община Хисаря набира доброволци, които да се включат и утре в гасенето на пожара в района на селата Михилци и Иван Вазово. Областният управителна Пловдив проф. Христина Янчева благодари на десетките граждани, които заедно с огнеборците, работниците от горското стопанство и военните, помогнаха днес за ограничаването на пожара и така предотвратиха опасността от запалване на склада на ВМА с медицински материали и защитиха живота и имуществото на гражданите на Хисаря.

По данни на директора на РД ПБЗН старши комисар Васил Димов, който ръководи на място гасенето на пожара, макар че обстановката е крайно динамична, има надежда утре пожарът да бъде изцяло потушен. Затова е необходима и подкрепата на доброволците. Сборният пункт за Хисаря за утре е пред фермата, която се намира на пътя между с. Михилци и Хисаря.

Пожарникарите ще очакват доброволците в 7.30часа, за да ги насочат към местата за гасене. Кметът на община Калояново Младен Кичев в разговор с областния управител проф. Христина Янчева също поиска помощ от доброволци за гасенето на пожара в горския масив между селата Песнопой в община Калояново и Михилци в община Хисар.

„Огънят беше потушен от страната на с. Иван Вазово, но през последните часове заради високите температури отново се възобновил и затова кметът помоли гражданите областта да помогнат“, обясни проф. Янчева. По информация от гл. инспектор Димитър Бришимов, началник на Аварийно-спасителния отряд към РДПБЗН – Пловдив, на терен в момента са огнеборци и горски работници с тежка техника, но за утре е крайно необходима повече жива сила. Сборният пункт е пред читалището в с. Иван Вазово. В 7.30 часа, там ще ги очаква представител на общината и ще ги насочи към зоната на пожара.

Припомняме, че доброволците трябва да са облечени с памучни дрехи с дълъг ръкав, с дълги панталони и затворени обувки. Препоръчително е да се снабдят предварително с лопати и тупалки.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 87 9182250
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Последна редакция на 15 юли, 2024 в 18:19

Skip to content https://www.livechatalternative.com/