Акцент, Новини

Продължава операцията по локализиране на мащабния пожар в района на Отец Паисиево, няма опасност за населените места

Над 200 души, тежка техника и хеликоптер участват в потушаването на огъня, заяви областният управител проф. Христина Янчева

10 пожарни с екипи от цялата област, военни, десетки горски служители и доброволци се борят днес с пожара край калояновското село Отец Паисиево. Общо 200 души са на терен в невралгичните точки. На място са директорът на пожарната в Пловдив старши комисар Васил Димов, областният управител проф. Христина Янчева и кметът на община Калояново Младен Кичев, които са в Кризисния щаб.

„Пожарът прехвърля вече над 11 хиляди декара и обхваща все по-повече горски масиви. За щастие няма жертви и пострадали“, съобщи областният управител Христина Янчева. По думите й продължава изграждането на просеки, които да ограничат пожара и да предотвратят разрастването на огъня. Огънят край Отец Паисиево е овладян, но пожарът е на три фронта. Стихията застрашава карловското село Пролом, калояновското Бегово и брезовското Сърнегор. Днес основната задача е да се правят просеки и да не се допусне пожарът да стигне до селата, определи Кризисният щаб.

Взе се решение частичното бедствено положение в община Калояново от утре да бъде удължено. Предстои да бъде обявено частично бедствено положение и в община Карлово. На място днес е и хеликоптер, който се включи в гасенето и благодарение на това бяха защитени близките населени места.

По искане на областния управител в гасенето участват военни с техника от 61-ва Стрямска механизирана бригада и 91-ви инженерен батальон Пловдив, а утре ще се включат бойците от Четвърти артилерийски полк – Асеновград.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 87 9182250
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/