Акцент, Новини

Нурджан Караджова поздрави Сопот по случай празника на общината

Мира Добрева стана тазгодишният носител на националното отличие за журналистика „Съба Вазова“, бригаден генерал Мирослав Костадинов бе удостоен с военната Вазова награда

Заместник областният управител Нурджан Караджова бе сред официалните гости за празника на Община Сопот вчера. Преди 21 години с указ на президента на Република България Сопот и Анево се обособяват като самостоятелна община след проведен референдум. „През тези две десетилетия общината промени своя облик, със своите обновени обществени сгради и улици. Общината стана привлекателно място за инвестиции, бизнес и живот“, заяви в обръщението си заместник областният управител. Тя пожела на представителите на общинската администрация и общинския съвет да продължават да работят за Сопот и Анево с удвоени сили и отговорност към хората.

„Горд съм днес като кмет да Ви поздравя с честването на годишнина от възстановяването на община Сопот. През 1979 година нашата община е закрита и започва борба за нейното възстановяване. Нашата община има славна история и заслужава тя да се знае и предава на поколенията. Днес, на празника на Сопот, искам да пожелая и родолюбивото чувство никога да не напуска нашите сърца, да помним и не забравяме дома си, историята си, миналото си, да не спираме да работим за по-доброто настояще и бъдеще“, заяви в приветствието си кметът Станислав Стоенчев.

С престижна награда националната журналистическа  наградата  „Съба Вазова“ тази година общината удостои Мира Добрева от БНТ. Отличието беше връчено от кмета община Сопот по време на официалното тържество. Преди това сутринта кметът връчи Военната Вазова награда на името на братята генерали Георги и Владимир Вазови на бригаден генерал Мирослав Костадинов, командир на Втора Тунджанска бригада – Стара Загора.

Преди официалната церемония беше представена театралната постановка „Щурчето – Убиецът на Ботев“ , моноспектакъл на Димитър Селенски.

Празникът вечерта продължи с концерт на известната поп изпълнителка Дара и пищна заря.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 87 9182250
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Последна редакция на 18 септември, 2024 в 17:15

Skip to content https://www.livechatalternative.com/