Акцент, Новини

Областният управител проф. Янчева награди с почетен плакет 61 Стрямска механизирана бригада

Отличието беше връчено на празника на формированието от заместник областния управител инж. Атанас Ташков с благодарност към всички бойци за проявения висок професионализъм при овладяването на летните пожари

Областният управител проф. Янчева награди с почетен плакет 61 Стрямска механизирана бригада по повод тържественото отбелязване на 32 години от създаването й.

Отличието беше връчено на бригаден генерал Маргарит Михайлов  по време на празника на формированието от заместник областния управител инж. Атанас Ташков. „Почетният знак на Областна администрация е благодарност към всички бойци за проявения висок професионализъм при овладяването на летните пожари“, обяви инж. Ташков.

На празника на бригадата официални гости бяха командирът на Сухопътните войски – генерал-майор Деян Дешков, заместник-областният управител на Област Пловдив – д-р инж. Атанас Ташков, председателят на Общински съвет Карлово – Доньо Тодоров, заместник-кметът на Община Карлово – Антон Минев,  командири на бригадата през годините, Негово Високоблагоговейнство отец Марко Тодоров – Архиерейски наместник на Карловска духовна околия, командири и началници на формирования от Българската армия, ръководители на структури от Министерство на отбраната и Министерство на вътрешните работи.

Честването на годишнината започна с поднасяне на венец от командирите на бригадата през годините на „Паметника на загиналите войни във войните 1912 г. – 1918 г.”

Отбелязването на празника продължи на строевия плац с празнично слово към личния състав, произнесено от бригаден генерал Маргарит Михайлов и приветствие от генерал-майор Деян Дешков, след което за постигнати високи резултати в служебната дейност, бяха наградени отличилите се военнослужещи с награди от Министъра на отбраната, Началника на отбраната, Командира на Сухопътните войски и Командира на 61 механизирана бригада.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 87 9182250
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Последна редакция на 03 октомври, 2024 в 17:10

Skip to content https://www.livechatalternative.com/