Новини

Заместник-областният управител Георги Пилев присъства на среща с еврокомисар Кристалина Георгиева и местния бизнес

Заместник-областният управител Георги Пилев присъства на 9-ата национална дискусия от кампанията „ДА! На българската икономика , която се проведе на 13-ти май в зала „Париж“ на Гранд хотел Пловдив. Събитието се проведе по инициатива на в. „Стандарт“. Гости на форума бяха заместник-председателят на Европейската комисия г-жа Кристалина Георгиева, зам.-министърът на образованието Диян Стаматов, Делян Добрев-председател на Комисията по енергетика, Петър Кънев-председател на комисията по икономическа политика и туризъм, г-жа Менда Стоянова, кметът на Пловдив – Иван Тотев, Елза Маркова – председател на КРИБ-Пловдив, Симеон Дянков, депутати и представители на местния бизнес, банкери и синдикалисти.

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева разясни на присъстващите какво представлява плана „Юнкер“ и как могат да се използват предимствата, които дава той от  бизнеса.

Проекти от областта на енергийната ефективност имат най-голям шанс да спечелят финансиране по плана „Юнкер“, посъветва представителите на местния бизнес г-жа Георгиева.

Като реален потребител тя посочи „Тракия икономическа зона“ и се ангажира да съдейства в тази насока. Г-жа Георгиева обаче подчерта, че шансове имат проекти, които  генерират възвръщаемост и поясни, че такива са в областта на енергийната ефективност, образованието, социалната и транспортна инфраструктура.

В хода на последвалата дискусия, на конкретни въпроси от страна на месни бизнесмени, освен еврокомисар Георгиева, отговаряха, г-жа Менда Стоянова, зам.-министър Стаматов и председателят на Комисията по енергетика-Делян Добрев.

Последна редакция на 11 юли, 2016 в 16:00

Skip to content https://www.livechatalternative.com/