Новини

Заместник-областният управител Георги Пилев присъства на откриването на изложбата „Хемус 2016“

Международното изложение за отбранителна техника „Хемус 2016“ бе открито днес, 25-ти май, в Международен панаир – Пловдив. На тържествената церемония присъстваха министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната генерал Константин Попов, заместник-областният управител Геоги Пилев,  заместник-министри, командири на видовете ВС, изложители, военни аташета, гости. Националната гвардейска част извърши тържествен марш пред гостите и рапортува на военния министър.

В рамките на изложението Министерството на отбраната организира Осма международна научна конференция на тема „Научните изследвания – ключов фактор за придобиване на нови отбранителни способности“, статичен показ на съществуващи и придобити нови образци техника, въоръжение и оборудване във формированията от Българската армия и динамичен показ за демонстриране на способности за съвместни действия на формирования от въоръжените сили при провеждане на специални операции.

Изложбата се провежда в периода 25-28 май 2016 г. Тя  е предназначена за всички български и чуждестранни фирми и граждани, както и за организации с нестопанска цел, които осъществяват научно-изследователска, производствена и търговска дейност в областта на отбранителната техника, както и в направленията «антитероризъм» и «сигурност». Участие са заявили повече от 60 организации от България и чужбина. Потвърждение за посещение на изложението е получено от официални делегации от Алжир, Армения, Белгия, Грузия, Египет, Италия, Камерун, Китай, Пакистан, Полша, Южна Корея, Турция, Украйна, и Франция.

Последна редакция на 11 юли, 2016 в 16:00

Skip to content https://www.livechatalternative.com/