Новини

Заместник-областният управител Георги Пилев участва в откриването на Осмата Панорама на професионалното образование в България

В откриването на Осмата Панорама на професионалното образование в България взе участие заместник-областният управител г-н Георги Пилев. Гости на събитието бяха заместник-министърът на образованието – Диян Стаматов, представители на местната власт, браншовите организации и академичната общност.

В рамките на Панорамата, която се проведе в Трета палата на Панаирното градче, се организираха състезания по 11 професии, в които участваха ученици от 150 професионални гимназии от цялата страна.

 „Най-трудно е да станеш добър в една професия и да покажеш на какво си се научил особено във времена на криза“, посочи той.  Заместник-министърът поздрави учениците и ги прикани да  аплодират своите учители. Стаматов благодари и на представителите на регионалните инспекторати по образованието, на местната власт и регионалното управление, на експертите от МОН, но най-вече на представителите на  малкия и среден бизнес, без които всичко това не може да се случи.

„За Пловдив-област е изключителна чест за 6-та поредна година да бъде домакин на Панорамата на професионалното образование в България. Професионалното образование винаги е имало изключително значение, а в момента темата е по-актуална от всякога“, каза в поздравлението си г-н Пилев и пожела от името на Областния управител Здравко Димитров и от свое име успех на участниците  в състезанията.

Последна редакция на 16 август, 2016 в 20:59

Skip to content https://www.livechatalternative.com/