Новини

Зам.-областният управител Георги Пилев беше официален гост на 80-годишнината на ВМЗ-Сопот

На 9 юни  ВМЗ-Сопот отбеляза своята 80-годишнина. На празника се събраха над 400 гости, сред които министърът на икономиката Божидар Лукарски,заместник-областният управител на Област Пловдив – Георги Пилев, кметовете на Карлово, Сопот и Иганово –  д-р Емил Кабаиванов, Деян Дойнов и Павел Павлов, цялото ръководство и работници и служители на оръжейницата, както и представители на синдикалните структури към ВМЗ Сопот.

„Превръщането и затвърждаването на ВМЗ Сопот като конкурентоспособен и иновативен производител на специална продукция от европейски ранг е наш основен приоритет. Преди година поехме ВМЗ Сопот в едно тежко финансово състояние, затънало в дългове и с често забавени плащания към работниците си. Днес предприятието отваря една нова страница в развитието си“. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски на официална церемония по отбелязване на 80-ата годишнина от създаването на предприятието,

 По думите на министър Лукарски разкритите нови работни места, увеличените заплати и социално-битови придобивки, гладът за кадри свидетелстват за това, че „Вазовските машиностроителни заводи“ са в подем и имат сериозен принос в прогреса на българската отбранителна индустрия. Той благодари на ръководството на ВМЗ, на всички негови работници и служители и на присъстващите представители на отбранителната индустрия за упоритата им работа и призова с общи усилия военно-промишленият комплекс да бъде ядро за българската икономика.

„Въпреки трудностите, но и многото успехи, за своите 80 години история, през знаменателната 2016 г. ВМЗ започна да възвръща своите водещи позиции в българската икономика“, посочи изпълнителният директор на предприятието д-р инж. Иван Гецов. Той благодари на министър Лукарски за оказваната подкрепа, както и на синдикатите към предприятието, които с конструктивната си работа спомагат за решаването на всеки възникнал въпрос.

ВМЗ има осигурени договори за следващите 2 години и половина, благодарение на които ще бъдат реализирани инвестиции в технологична модернизация и обучение на кадри. От поемане на управлението от новото ръководство до момента са назначени близо 1000 човека, а до края на 2016 г. се планира разкриването на още 500 работни места.

 

Последна редакция на 11 юли, 2016 в 16:00

Skip to content https://www.livechatalternative.com/