Новини

Премиерът Бойко Борисов откри нови улици в община Раковски

На 11 юни-събота, премиерът Бойко Борисов откри символично четири нови улици в гр. Раковски. Той преряза лентата с кмета на града Павел Гуджеров. Обновени са улиците „Васил Левски“, „Индустриална“, „Петър Богдан“ и „Яко Яковски .

По покана на кмета на града – Павел Гуджеров, специален гост на събитието беше заместник-областният управител и бивш кмет на гр. Раковски г-н Иван Антонов.

„Преди година с решение на правителството отпуснахме 1 млн. лв. за изграждане и рехабилитация на пътната мрежа на община Раковски. Със средства са обновени четири улици с обща дължина над 2,25 км. Когато дойдох за първи път, тук нямаше мост и улиците бяха в ужасно състояние. Сега има и мост, има и улици, църквите са хубави и реновирани, така че вярата на човек да се поддържа. Убеден съм, че новите пътища ще спомогнат развитието както на земеделието, така и на промишлеността в региона. Всички ангажименти, които имахме към този град, сме ги изпълнили към днешна дата. При нас всички еврофондове работят. Хвърлихме огромни усилия, за да ги докараме до 99% усвояемост. Сега работим, за да стартираме и следващия период.“, заяви пред гражданите на общината  министър-председателят.

Общата дължина на пътните участъци, изградени през тази година в Раковски, е над 2,2 километра. За строежа им Община Раковски е получила 1 000 000 лв. целева субсидия от държавния бюджет и е осигурила съфинансиране за около 500 000 лева. Раковски беше даден като пример и с бързото изпълнение на водния проект по оперативна програма „Околна среда“ за изграждането на водопровод, канализация и пречиствателна станция само за две години.

Последна редакция на 11 юли, 2016 в 16:00

Skip to content https://www.livechatalternative.com/