Новини

Областният управител Здравко Димитров се просълзи пред шампионската купа, завоювана от ФК „Ботев“

Областният управител Здравко Димитров и кметът на града Иван Тотев приеха шампионите на България по футбол ФК „Ботев“ в Община Пловдив.

Футболният клуб завоюва националната Купа след 36 години и предизвика изключително силни емоции у всички негови привърженици, които се бяха събрали на площада пред общината, за да видят своите кумири и да целунат купата.

Здравко Димитров не издържа на емоцията и пророни сълза в мига, в който пое в ръцете си дълго чакания трофей. „Без Ботев няма България. Бъдете живи и здрави. Излязохте на терена, без да се съобразявате, че имате срещу себе си отбор с титли, че съдиите стоят зад тях. Вашето беше героизъм и вие ще усетите топлината и обичта на града. Показахте се като мъже“, каза развълнуван областният управител. „Не помня началото, не съм бил роден. Няма да помня и края, защото „Ботев“ е вечен! „, бяха думите на Здравко Димитров, с които хвърли в екстаз хората събрали се пред шадравана, специално оцветен в жълт цвят в чест на победата.

Здравко Димитров е притежател на уникалната книга на ФК „Ботев“, която пази ценна справка за всичко, случило се от създаването на футболното дружество до днес. „Огромна чест за всички пловдивчани е да имат такъв отбор. Вчера и днес ще бъдат записани със златни букви в златната книга на „Ботев“ и историята Пловдив“, каза кметът.

Футболистите, заедно с областния управител и кмета излязоха на терасата, където близо 5 хиляди футболни фена изригнаха в неудържими аплодисменти и скандирания, когато Лъчезар вдига трофея над всички.

След над 30 години чакане, пловдивския тим извоюва дългоочакваната и заслужена победа. Не мисля, че има други български футболни фенове, които да знаят какво е чувството да докоснат и целунат една не просто обикновена, но и изстрадана Купа.

Галерия

Последна редакция на 07 юни, 2017 в 16:56

Skip to content https://www.livechatalternative.com/