Новини

Работна среща за изграждане на единна система за видеонаблюдение се проведе в Областна администрация – Пловдив

На поредна работна среща,  във връзка с изграждането на единна система за видеонаблюдение на територията на област Пловдив, се състоя днес в сградата на Областна администрация – Пловдив.  Тя се проведе под председателството на зам.-областният управител г-н Иван Антонов.  Присъстваха зам.-директорът на ОДМВР –  Георги Георгиев, Стойчо Пенков-специалист в областта на видеонаблюдението, зам.- областният управител Георги Пилев, главният секретар на област Пловдив – Борислав Димов и кметове на общини от областта, в чиито населени места има вече изградени системи за видеонаблюдение.

С резултатите на специално обследване на видеонаблюдението в областта, запозна присъстващите г-н Пенков. Основните изводи, до които са стигнали специалистите са, че липсва системен подход при  изграждане на видео наблюдението, липсата на приемственост при смяна на управлението в населените места и закупуването на апаратура с различни по качество и произход характеристики. Не на последно място стои въпросът, че няма определени служители, на които да е вменена отговорността за следене на камерите в реално време, както и липсата на комуникация между отделните селища.

 Ако всички общини от областта се включат в единна система, където информацията да се събира и обработва в общ център, комуникацията ще е много по-добра. Това ще доведе до по-бърза  и висока разкриваемост на нарушенията, смята г-н Георгиев.

В хода на дискусията, участниците  стигнаха до идеята да се съберат оферти, от различни фирми, за единен софтуер за обща база данни в полза на МВР и да се обсъдят най-изгодните варианти на следваща среща.

„Ако проектът се осъществи, Пловдивска област ще е първата с изградена единна система за видео наблюдение“, каза заместник-областният управител г-н Антонов.

Последна редакция на 11 юли, 2016 в 16:00

Skip to content https://www.livechatalternative.com/