Новини

Здравко Димитров и футболната легенда Христо Бонев-Зума направиха дарение на социални заведения

Областният управител Здравко Димитров и футболната легенда Христо Бонев-Зума посетиха Комплекс за социални услуги за деца и семейства /КСУДС/ и Дом за стари хора “Свети Василий Велики” и дариха по 20 кашона кроасани. Дарение ще получат и представителите на БЧК – Пловдив.

Благотворителният жест, който е по инициатива на един от най-големите български футболисти за всички времена, зарадва обитателите на социалните заведения.

Здравко Димитров разговаря с персонала на Комплекс за социални услуги за деца и семейства и обсъди проблемите на хората в нужда. Той сподели разочарованието си от факта, че все повече деца биват оставяни на грижите на социалните служби и все повече семейства имат нужда от помощ. Димитров заяви пълната си подкрепа при възникването на проблеми, чието решение е в неговите правомощия.

Здравко Димитров и Христо Бонев бяха посрещнати изключително радушно и в дома за стари хора “Свети Василий Велики”. Всички обитатели се бяха събрали в двора на дома и ги очакваха с нетърпение. Те посрещнаха гостите с аплодисменти и благодарност, но не се поколебаха да споделят и проблемите си. Възрастните хора се оплакаха от недоброто състояние на материалната база в дома, от липсата на достатъчно персонал и пожелаха да им се помогне за наемането на още една медицинска сестра, която да се грижи за тях и през нощта. Те споделиха, че сградата не е ремонтирана още от времето, когато е построена и има спешна нужда от ремонт.

Димитров обеща да помогне за решаването на част от проблемите. В края на посещението, областният управител пожела здраве и дълголетие на възрастните хора и ги поздрави с утрешният празник – 108 години от Обявяване на Независимостта на България.

Ваня Трингова

Връзки с обществеността

Областна администрация – Пловдив

Skip to content https://www.livechatalternative.com/