Акцент, Новини

Областният управител беше патрон на благотворителния бал, с който БЧК отбеляза своята 140 годишнина

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров беше патрон на благотворителния бал, с който БЧК отбеляза своята 140 годишнина.

На тържеството присъстваха доброволци към хуманитарната организация,  общественици, кметове, интелектуалци, бизнесмени, партньори, дарители и симпатизанти. академик Гостите бяха посрещнати от председателя на БЧК Христо Григоров, Таня Георгиева и председателя на областния съвет на БЧК Петрония Карамитрева.

Водещ на благотворителното събитие беше сърцатата активистка и лице на пловдивското БЧК, актрисата Ивана Папазова, която откри вечерта с думите: „Нека запазим човещината в себе си“.

Благотворителният бал се проведе, за да подпомогне каузата „Да запазим Сребърния фонд на България”. По този повод беше организиран специален търг с вещи, предоставени за каузата от различни личности, а областният управител дари специална писалка Cerruti. Той участва и в оспорваното наддаване за няколко предмета от търга, а накрая си тръгна със специална колекционерска картичка на Българския младежки червен кръст, издадена през 1939 година с лика на малкия Симеон Сакскобургготски, и която е издадена по повод набиране на средства за закупуване на санитарен самолет.

Събраните средствата от търга, които бяха над 6000 лв., ще бъдат предоставени за още един мобилен социален екип.

Сребърният фонд са възрастните хора, за които трябва да се грижим, от които да се учим и които да почитаме, а каузата обединява редица инициативи на Българския червен кръст Област Пловдив, насочени към най-уязвимите – самотно живеещите възрастни хора, сред които „Мобилен социален екип” , „SOS! Час внимание”, „Купи и дари”, „Дари празник за баба и дядо“.

„140 години е граден авторитета на организацията. Изградихме къща, в която всеки може да намери топлина и съпричастност“, каза в приветствието си председателя на БЧК Христо Григоров .

Областният управител Здравко Димитров връчи поздравителен адрес на директорът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева и на Областния съвет на организацията, в който се казва:

„Приемете моя дълбок поклон пред хуманитарните  усилия и общочовешката ви мисия. Отдаването на доброволчеството  изисква смелост, милосърдие и съпричастност. Близо век и половина хуманитарната организация се грижи всеотдайно и безрезервно за бедните, болните и нуждаещите се. Това е най-висшата форма на социална полезност в името на човека, в името на един по-добър свят. Нас ни свързва именно тази мечта да направим света, България и Пловдив по-добро място за живеене.

Изказвам своето искрено уважение и респект към всички, които отдават своето време, труд и енергия за хуманната мисия на организацията!

Благодаря ви за упоритостта и вярата, с които работите в подкрепа на уязвимите и страдащи хора.

Надявам се, че вашата благотворителна проява ще бъде пример за обществото ни как стремежът да бъдем полезни, може да се изразява единствено чрез реални позитивни действия. Помагайки на хората в нужда не просто спасявате човешки съдби, но и ставате част от усилията на България да се справи.        

Уважаеми дами и господа, не спирайте да работите за утвърждаването на положителния образ на нашата страна и да подхранвате съпричастността и милосърдието на българите.“

За активното си участие в благотворителния бал, областният управител получи благодарствено писмо от организацията, в което се казва:

Уважаеми г-н Димитров,

От името на Областния съвет на БЧК – Пловдив изказваме дълбока благодарност з Вашето участие и подкрепа в благотворителния бал и подкрепа в благотворителния коктейл, организиран по повод  140-та годишнина на организацията.

Истински оценяваме професионализма и отзивчивостта, с които Вие откликнахте на нашата покана.

Годишнината е повод да отдадем почит към делото на изтъкнати дейци и институции, които са подкрепяли организацията ни в дългогодишната хуманитарна служба, както и да подчертаем приемствеността на хуманитарните идеи и принципи.

Благодарение на Вашата подкрепа Областен съвет на БЧК – Пловдив ще продължи да развива каузата, която бе избрана – „Да запазим сребърния фонд на България“ грижата и милосърдието за възрастните хора.“

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/