Новини

Заместник-областният управител Георги Пилев се преклони пред героите от с. Климент, загинали във войните

За пореден път и тази година село Климент беше център на тържествата за Деня на независимостта  в община Карлово.  Денят е определен и за празник на селото. По този начин местните жители почитат своите 70 герои, загинали във войните за свободата на България. Официален гост на тържеството беше заместник-областният управител Георги Пилев.

В чест на Деня на независимостта и празника на Климент в селото се откриха две изложби – едната е на известния живописец Петър Николов и представя 25 негови картини. Другата изложба е от археологически находки от VI-ти век преди Христа, открити край Климент, които се съхраняват в Историческия музей в Карлово.  Близо 100 самодейци, ръководени от кмета Мано Манов,  представиха грандиозния спектакъл „Пътят на Климент”, който представи историята на селото от създаването му  до наши дни. На две големи видеостени  беше  прожектиран рекламен  филм, създаден специално за с. Климент.

От името на Областна администрация-Пловдив, пред паметника на загиналите във войните жители на селото, зам.-областният управител Георги Пилев  положи цветя.

Кулминацията на празника беше вечерната заря-проверка, в която участваха три блока военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада.

Последна редакция на 28 септември, 2016 в 16:07

Skip to content https://www.livechatalternative.com/