Новини

Областният управител Здравко Димитров, Вице-губернаторът и началникът на кабинета на Санкт Петербург почетоха Националния празник на страната 3-ти март

Областният управител Здравко Димитров, Вице-губернаторът на Санкт Петербург Сергей Николаевич Мовчан и началникът на кабинета Александър Дмитриевич Назаров присъстваха на събитията по случай Националния празник на страната 3-ти март в Пловдив.

Сутринта на 3-ти март гостите бяха посрещнати от Пловдивския митрополит Николай в приемната на Пловдивска епархия в църквата Св. Марина. Сергей Николаевич се поклони на чудотворната икона на Божията майка наречена Златна ябълка и проведе разговор на четири очи с Негово Високопреосвещенство. Вице-губернаторът благодари на митрополит Николай за отеческите напътствия.

След това владиката отслужи благодарствен молебен по случай 139-та годишнина от Освобождението от османско робство на 3 март в катедралния храм „Успение Богородично”. Сред десетките официални лица бяха областният управител на област Пловдив Здравко Димитров и неговите гости от Санкт Петербург, зам.-областните управители и главният секретар на Областна администрация Пловдив,  кметът на града Иван Тотев, председателят на Общинския съвет Савина Петкова,  командирът на 68-а бригада „Специални сили” Явор Матеев, районни кметове, представители на държавността, политици и общественици. Много боголюбиви християни също дойдоха в катедралния храм, за да съучастват молитвено в богослужението, да запалят свещ и почетат паметта на загиналите за свободата ни герои.

Руските гости поднесоха почитта си към загиналите за националната ни свобода, като отдадоха чест пред Паметника на руските освободители и поднесоха венци и цветя на паметника Альоша. След тържественото посрещане на празника на Бунарджика, делегацията и българските домакини присъстваха и на панихидата, отслужена от митрополит Николай пред Паметника на загиналите опълченци на Централни гробища, където положиха венци.

Честванията по случай Националния празник завършиха с тържествена заря-проверка, на която присъстваха областният управител Здравко Димитров, вице-губернаторът на Санкт Петербург Мовчан, началникът на кабинета Назаров, главният секретар Димов, политици и общественици. Командирът на 68-а бригада „Специални сили“ – бригаден генерал Явор Матеев произнесе впечатляващо слово. Присъстващите почетоха паметта на загиналите за свободата на България с минута мълчание, след което небето над Пловдив беше озарено от красива заря.

Галерия

Последна редакция на 08 март, 2017 в 13:39

Skip to content https://www.livechatalternative.com/