Акцент, БДП, Новини

Следят с камери за спазване на скоростта по две големи пътни артерии в Пловдивска област

Приветствам усилията на ОДМВР да работи за превенция на риска от пътно-транспортни произшествия“, коментира заместник областният управител Атанас Ташков

От тази седмица по две от най-натоварените пътни артерии в областта са монтирани табели за указване на специално обособени места за контрол на скоростния режим. Водачите, които пътуват и в двете посоки по главен път I-8 Пловдив – Свиленград /между Поповица и Садово/ и главен път II-64 Пловдив – Карлово /между Труд и Баня/ вече  ще бъдат информирани за общо 12 точки, на които автомобилите им могат да бъдат засечени с автоматизирани средства за скорост от екипи на областната дирекция на МВР.

Нововъведената знакова сигнализация от Областно пътно управление е в изпълнение на едно от решенията, взети на извънредно заседание на Областна комисия по безопасност на движението под председателството на заместник областния управител инж. Атанас Ташков. Припомняме, че то се проведе в края на април по инициатива на директора на полицията ст. комисар Георги Чергов. Заедно с представители на всички ангажирани по темата институции се обсъдиха проблеми около пътнотранспортната обстановка и се набелязаха конкретни мерки за тяхното преодоляване.

В рамките на съвместните превантивни усилия за ефективно обезпечаване на сигурността по пътищата в областта, както и за осигуряване на безопасна работа на полицейските служители, се очаква подобни контролни пунктове да бъдат определени и на други пътни участъци.

„Приветствам усилията на ОДМВР да работи за превенция на риска от пътно-транспортни произшествия. Като председател на Областната комисия съм готов да съдействам за въвеждането на още мерки за подобряване на пътната безопасност“, коментира заместник-областния управител Атанас Ташков.

Източник: Пресцентър на ОДМВР

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 87 9182250
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/