Новини

Здравко Димитров посрещна председателя на Българската федерация по бадминтон

Областният управител Здравко Димитров приветства председателя на Българската федерация по бадминтон и член на ръководството на Европейския съюз по бадминтон проф. д-р Пюзант Касабян.

Той пристигна в Града под тепетата, за да предостави на Спортен клуб по бадминтон „Тракия – Пловдив“ дарение по програматаДецата и бадминтона“. Програмата ще осигурява оборудване за бадминтон на училища в страната и ще популяризира спорта сред децата. На срещата присъстваха Хари Викторов – член на Федерацията по бадминтон, председателят на СКБ „Тракия“ Лучия Въжарова  и Данчо Желев от спортния клуб. Те приеха дарението от професионални ракети, принадлежности и аксесоари.

Здравко Димитров обеща пълната си подкрепа на инициативата и се ангажира да помогне за организирането на юбилеен турнир, който ще бъде в чест на 50-години от създаването на бадминтона в България. „Пловдив е градът, който е домакин на първото официално първенство по бадминтон и сред първите градове, в които се сформира спортен клуб. За това смятам, че той трябва да е естествен домакин и на 50-то юбилейно издание на турнира за Купата на България по бадминтон“, заяви областния управител Здравко Димитров.

[contentblock id=6 img=gcb.png]

Skip to content https://www.livechatalternative.com/