Новини

Приеха Регионална програма за заетост и обучение на област Пловдив – 2017 г.

На 29.03.2017 г., от 10.30 часа в Конферентната зала на Областна администрация – Пловдив се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Пловдив. На него беше разгледан проекта на Регионална програма за заетост и обучение на област Пловдив – 2017 г.

Заседанието беше открито от Владимир Петров, заместник-областен управител на област Пловдив и председател на Постоянната комисия по заетост, който приветства членовете на Комисията и представи дневния ред. Г-н Петров информира присъстващите, че срокът за подаване на предложения е бил 22.03.2017г. и са подадени проекти на регионални програми за заетост от 17 общини от област Пловдив /не е кандидатствала община Стамболийски/.

Г-н Петров благодари за съдействието на членовете на Комисията по заетост и ги уведоми, че предвиденият за област Пловдив финансов ресурс за реализиране на Регионалната програма за заетост е усвоен почти изцяло и че размерът на исканите финансови средства е 244 052 лева.

 Г-жа Снежана Александрова, началник на отдел „Координация и европейска интеграция“ в Областна администрация-Пловдив и заместник-председател на Комисията по заетост,  представи работата на Комисията за оценка и подбор на проектните предложения за включване в Регионалната програма за заетост и обучение на област Пловдив и запозна подробно присъстващите с направеното разпределение на броя работни места по общини, след като са оценени постъпилите проектни предложения. Тя  посочи критериите от Методиката, по които са оценявани предложенията на общините /равнище на безработица, брой регистрирани безработни, брой заявени работни места по проекта/ и съответния брой точки за всяко проектно предложение като обясни, че въз основа на събраните точки е изчислен броят на работните места за всяка община, които общо са 74 за 17-те общини от област Пловдив. Г-жа Александрова посочи и размера на финансовите средства, които са предвидили като собствен принос част от общините, във връзка с изпълнение на дейностите по Регионалната програма за заетост: община Брезово – 2000 лв., община Пловдив – 3000 лв., община Първомай – 300 лв., община Раковски – 1800 лв., община Сопот – 242 лв., община Съединение – 250 лв., община Карлово-10000 лв., община Садово – 1000 лв., община Кричим-10000 лв.

[contentblock id=6 img=gcb.png]
Skip to content https://www.livechatalternative.com/