Новини

За седма поредна година най-добрите деца математици от Пловдив и областта премериха знания и умения

СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пловдив организира две математически състезания и събра най-добрите математици сред децата в Пловдив и областта. Състезанията „Бързо, лесно, точно“ и „Обичам математиката“ преминаха под патронажа на Областния управител на област Пловдив – Здравко Димитров, и събраха 330 от най-добрите деца математици на Пловдив и областта.

В състезанието „Бързо, лесно, точно“ се включиха 250 деца от детските градини на Пловдив и областта. Събитието се провежда за седма поредна година и бе открито от Таня Николова – директор на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пловдив. Състезанието „Бързо, лесно, точно“ включва тест с 15 задачи, а времето за работа е 40 минути.  Организатори на проявата са СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ и Училищно настоятелство „Св. Св. Кирил и Методий – 2001“. Докато децата работиха по своите задачи, родителите им имаха възможността да присъстват на тренинг, подготвен специално за тях и за предизвикателството да си родител на първокласник. Състезанието през годините получи популярност благодарение на организаторите, които предлагат на бъдещите първокласници един успешен интерактивен модел за стимулиране на интереса им към математическите знания, както и възможността за първи изяви на състезателен принцип и адаптиране към училищната среда.

Заедно с това състезание се проведе и „Обичам математиката“ за деца от 4, 5, 6 и 7 клас.  На него се явиха 80 деца от Пловдив и областта. За децата от 4, 5 и 6 клас времето за работа беше 60 минути, a математическият тест е от 20 задачи, съобразени с ДОС за съответните класове. Задачите за 7 клас бяха във формат НВО – стандарт на МОН. Състезанието бе в два модула, като първият бе с продължителност 60 минути, а вторият с продължителност от 90 минути.

 

Последна редакция на 03 април, 2017 в 15:13

Skip to content https://www.livechatalternative.com/