Новини

Областният управител Здравко Димитров връчи дипломите на отличниците от ЕГ Пловдив

Областният управител Здравко Димитров връчи дипломите на отличниците, които завършиха ЕГ Пловдив с успех 6.00. Александрина Любомирова Дочева, Галина Венцеславова Ангелова,  Мириям Ангелинова Хаджиева, Лусиан Николов Манолов, Стела Илиянова Тодорова и Валентина Каменова Станева получиха грамоти за отличните си постижения. Областният управител им пожела на добър час и светъл старт в живота. Той каза, че не се съмнява в техните бъдещи успехи и е убеден, че те никога няма да забравят училището, което е дало стабилна основа за техните бъдещи постижения. „За мен е привилегия да бъда с вас на този ден, в който получавате старт в живота. Бъдете успешна част от елита на Английската гимназия, чиито възпитаници са по всички краища на света“ завърши Здравко Димитров.

Районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова, която е председател на Обществения съвет на училището и е бивш възпитаник на ЕГ, връчи грамоти на изявените състезатели от отбора по волейбол, които станаха първи на Ученическите игри.

Директорът Николай Радев изтъкна, че и тази година Езикова гимназия Пловдив попада в топ 10 с едни от най-високите резултати от зрелостните изпити. Средният успех от матурите на най-големия випуск у нас, който наброява 290 ученици, е 5.53, а 88 процента от випускниците, които се явили на изпитите за немска езикова диплома DSD,  са постигнали най-високото ниво – С1 на всички компоненти.

Отличничката Галина Ангелова отправи благодарността на випуск 2017 към класните ръководители, учителите и ръководството на ЕГ Пловдив.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Skip to content https://www.livechatalternative.com/