Акцент, Новини

Държавата ще осигури пари за изграждането на изключително важните за града инфраструктурни обекта

Държавата ще осигури пари за изграждането на изключително важните за града инфраструктурни обекта – външният ринг на Пловдив, включващ рехабилитация на старото Околовръстно шосе и изграждане на нов пътен възел в посока „Скобелева майка“. Това стана ясно от думите на министър-председателя Бойко Борисов, който заедно с вицепремиера Томислав Дончев посети района по повод откриването на завод за автомобилни фарове. На събитието присъстваха изпълняващият длъжността областен управител Евелина Апостолова и заместник областните управители Петър Петров и Димитър Керин.

Представителите на Областна администрация – Пловдив направиха и инспекция на започналия днес строеж на кръговото кръстовище до караулката на изхода от Пловдив с развръзки по посока Асеновград, Околовръстно шосе и юго-източен обход до „Скобелева майка. На инспекцията присъства и Здравко Димитров, който в качеството си на областен управител успя да издейства финансиране от държавния бюджет за изграждането на пътното съоръжение.

Изграждането на кръговото кръстовище, което ще бъде с диаметър 120 метра,  стана възможно, след като приключиха отчуждителните процедури и окончателното разплащане със собствениците на земя.

Шефът на Областно пътно управление заяви, че по проект съоръжението трябва да бъде изградено за 6 месеца, но собственикът на фирмата изпълнител „ИСА – 2000“  е поел ангажимент, при благоприятни атмосферни условия обектът да бъде завършен предсрочно.

На следващ етап ще бъде реализиран и проектът за надлез, който да свързва директно Пловдив с Асеновградско шосе и ще допринесе до рязкото намаляване на задръстванията. Инициативата за кръгово кръстовище на две нива е на сдружение „Бизнесът за Пловдив“, а заданието за предпроектно проучване е внесено от Здравко Димитров в АПИ преди няколко месеца. В скоро време се очаква да започне и работата по изграждането на локалните платна.

До две седмици ще бъде взето решение и за съдбата на Летище Пловдив, което по думите на премиера Борисов трябва да се превърне в голям балкански хъб, от който да се изнасят стоки.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/