Новини

Заместник областният управител Евелина Апостолова приветства откриването на Изследователски център „Тракарт“

Заместник областният управител Евелина Апостолова бе официален гост на откриването на най-новото културно пространство в Града под тепетата – Изследователски център „Тракарт“ / Trakart Research Center/ и изложбата „Херосът остава в Тракия“.

Тя поднесе поздравителен адрес от името на областния управител Здравко Димитров, в който се казва „Приемете най-сърдечните ми поздрави за създаването на още един културен обект – Изследователски център „Тракарт“, в който ще бъде представено богатството на тракийската култура.

Поздравявам Ви за това, че през годините, в които управлявате едно емблематично място, обединяващо античност и съвремие, като Културен център „Тракарт“, успяхте да възбудите интереса на млади и стари и да привлечете много нови изследователи на огромното културно-историческо наследство на траките. Защото богатствата на тракийската култура нямат еквивалент в световната история, а ние, пловдивчани  сме създатели и приносители на хилядолетната култура и в Европа.

Искам да завърша приветствието си към Вас с думите на Васил Друмев, който казва „ Един народ, който има съзнание, култура, писменост, наука, непременно ще има светла и трайна бъднина. На добър час!“

В периода от 29 юни до 5 юли 2017 г. Културен център – музей „Тракарт“ за пети път организира „Дни на тракийската култура“ под наслов „Музика и слово“. В културното средище е организирана и съпътстваща програма за отбелязване на 45 годишнина от основаването на Института по тракология.

В програмата са включени лектории на професорите Ваня Лозанова и Добрин Денев, Георги Ганецовски, Гл. ас. д-р Калин Стоев, Росица Миткова, Петър Кацаров, гл. ас.д-р Ружа Попова, Петко Атанасов, Варта Корисян и Константин Каменов. Официалното откриване на Изследователски център „Тракарт“ / Trakart Research Center/ бе поверено на видния културен деец, издател и общественик Иван Гранитски.

 

 

Последна редакция на 03 юли, 2017 в 17:01

Skip to content https://www.livechatalternative.com/