Акцент, Новини

Заместник областният управител Димитър Керин почете празниците на община Сопот

Заместник областният управител Димитър Керин почете празниците по повод  14 години от обособяването на град Сопот и село Анево като самостоятелна община. По време на тържествата в Сопот бе открит и паметник на българския възрожденец , духовник и крупен дарител Кирил Нектариев.

Г-н Керин се поклони пред паметника на великия възрожденец и положи венец от името на областния управител Здравко Димитров.

На 5 септември преди 14 години с Указ на тогавашния президент Георги Първанов, градът на Вазов и съседното село Анево са обявени за община.

Отбелязването на паметната за всички сопотненци дата започна с водосвет в църквата „Св. Св. Петър и Павел“, отслужен от протойерей Марко Тодоров.

В рамките на честването за първи пат в Сопот бе връчена Военна Вазова награда, чиито лауреат стана акад. Георги Марков. Наградата се присъжда на акад. Марков за неговите изследвания, посветени на българската военна история.

Празникът на община Сопот бе честван от жителите на града с внушително тържество на площада пред паметника на Иван Вазов.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Последна редакция на 08 септември, 2017 в 11:14

Skip to content https://www.livechatalternative.com/