Акцент, Новини

Карлово посрещна българския военен контингент, участвал в операцията „Алтеа“ на ЕС в Босна и Херцеговина

Заместник областният управител Димитър Добрев бе гост на тържествената церемония по посрещането на българския военен контингент, участвал като междинен резерв в операцията „Алтеа“ на ЕС в Босна и Херцеговина.

Военнослужещите бяха приветствани от кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов, който  припомни, че първият български контингент, изпратен през 2002 г. на миротворческа мисия в Босна и Херцеговина, е от 61-ва Стрямска Механизирана бригада. „През тези 21 години всички мисии с участието на военнослужещи от карловската бригада са достойно изпълнени. Висока е оценката на политическото и военното ръководство на Министерството на отбраната за достойното представяне и в тази мисия.

„От името на гражданите на община Карлово изказвам благодарност за всичко, което вие, уважаеми военнослужещи, сте постигнали! Уверен съм, че и в бъдеще ще постигате добри резултати. Пожелавам ви здраве, спокойни дни сред своите близки в навечерието на Коледните и Новогодишни празници. Да живее Карлово, да живее Българската армия, да живее България!“, каза д-р Кабаиванов.

Военнослужещи от контингента бяха наградени със заповеди на министъра на отбраната.

Молебен за здраве и благоденствие отслужи Негово Високоблагоговейнство отец Марко Тодоров в съслужие със свещеници от Карловската духовна околия.

На церемонията на площад „Васил Левски“ присъстваха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Добромир Тотев, заместник-командирът на Съвместното командване на силите бригаден генерал Христо Ганецовски, командирът на Сухопътни войски генерал-майор Деян Дешков, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, председателят на Общинския съвет Карлово Доньо Тодоров, кметът на община Сопот Станислав Стоенчев, кметове на общини и населени места, ръководители на държавни и финансови институции.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Последна редакция на 21 декември, 2023 в 19:26

Skip to content https://www.livechatalternative.com/