Новини

Областният управител Здравко Димитров поздрави за първия учебен ден учениците от СУ “Св.св.Кирил и Методий“ в Пловдив

Областният управител Здравко Димитров присъства на тържественото откриване на учебната година в СУ “Св. св. Кирил и Методий“ в Пловдив.

Той поздрави събралите се в двора на училището първокласници, които за първи път днес прекрачват прага на училището.

Приветства и зрелостниците, които тази учебна година ще вземат своите дипломи и ще продължат пътя си напред.

Честити първия учебен ден на всички ученици, преподаватели, възпитатели и родители с думите „Ето че измина още една година и пак е 15 септември и отново сме тук и отново има усмивки, цветя и много настроение. Преди 45 години аз бях на мястото на днешните първокласници, защото имах щастието да бъда в първия випуск на това училище. За мен то е най-хубавото училище, в най-хубавия квартал в най-хубавия град. Искам да приветствам малките с „добре дошли“ в новия им дом. Да им пожелая една година с много усмивки, настроение, нови приятелства и нови предизвикателства. На зрелостниците пожелавам да имат една успешна година и да се представят добре на зрелостните изпити. На всички ученици пожелавам много успехи, а на учителите, възпитателите и родителите – търпение и да дават от любовта, която притежават на учениците си. На добър час!“

Първият звънец в училището  проехтява през 1971 година и вече 45 години поколения учители и ученици работят и творят тук. В училището има профилирани паралелки по хореография, музика, компютърна графика и реклама.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/