Акцент, Новини

Фондация „Земята източник на доходи” връчи плакет за 12-годишна подкрепа на Областна администрация – Пловдив

Плакет, в знак на благодарност за 12-годишна подкрепа и сътрудничество  за развитие на предприемачеството и селските райони в България получи от името на Областна администрация – Пловдив зам. областният управител Петър Петров. Наградата беше връчена на  Заключителната конференция на проект „Интегриране на ромски общности чрез икономически инициативи”,  която се проведе на 21.11. 2017 г. в хотел  „Рамада Пловдив Тримонциум”.  Събитието беше организирано от  Фондация „Земята – източник на доходи”,  а финансирането на проекта беше осъществено от Фондация „Тръст за социална алтернатива”.

Областна администрация – Пловдив беше представена от зам. областния  управител Петър Петров, началника на отдел „ Координация и европейска интеграция” – г-жа Снежана Александрова и ст. експерт  Венера Атанасова от същия  отдел, а  от Министерството на  земеделието, храните и горите, гост за пореден път беше г-жа Аделина Стоянова от  Дирекция „Директни плащания” .

Срещата откри проф. д-р Иван Пенов – Председател на УС на Фондация „Земята – източник на доходи” , а Негово Превъзходителство Ерик Рубин – посланик на САЩ в България,  приветства  гостите на Конференцията , между които бяха ректорът на Аграрен университет –Пловдив  – проф. д-р Христина Янчева, ръководители на основни структури на университети в гр. Пловдив, неправителствени и образователни организации, работещи за развитието на селските райони и подкрепа на дребния бизнес и предприемачество, участници в проекта и журналисти.

 Проф. Пенов представи  пред  присъстващите постигнатите резултати по проекта, след което своя опит,  успехи  и срещани трудности в реализирането на инициативата, споделиха и партньорските организации  на Фондацията.

За усилията, които Фондация „Земята – източник на доходи” полага за подпомагане и развитие на дребния бизнес и развитието на селските райони в продължение на 15 години,  областният управител Здравко Димитров  изпрати поздравителен адрес, в който  пожела  на екипа  й „ползотворна работа  за благото на обществото и реализиране на всички добри идеи .”

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/