Акцент, Новини

ВМЗ откри нов цех в Иганово, лентата прерязаха областният управител Дани Каназирева и изпълнителният директор инж. Иван Гецов

Новият  цех е за  автоматично пълнене на боеприпаси и  е с голям капацитет. В него  са инвестирани близо 25 милиона лева собствени средства на дружеството.

Събитието е от огромно значение за най-голямото предприятие от военнопромишления комплекс в България, защото бележи нов етап в развитието на производството, свързан с въвеждане на нови, по-високи стандарти за качество и безопасност на работата.

„Новият 835-и цех е без аналог като технология, а условията на труд в него – повече от отлични“, каза изпълнителният директор на държавното дружество д-р инж.  Иван Гецов.

Областният управител Дани Каназирева приветства ръководството и служителите на военния комплекс и  подчерта,  значението му  за целия регион – както в икономическо, така и в социално отношение.

„Знаем, че няма семейство тук, което по един или друг начин да не е свързало съдбата си с Вазовски Машиностроителни заводи. През годините ВМЗ показа, че може да устои на всякакви превратности, че традициите могат прекрасно да се съчетават с новите изисквания на времето, така, че ВМЗ да бъде  най-голямото предприятие от военнопромишления комплекс в България, посочи областният управител.

Изпълнителният директор съобщи, че през последните години ВМЗ инвестира над 150 милиона лева за подобряване на технологичната база и за безопасни условия на труд. 70% от базата и оборудването на дружеството са подменени с нови, продукцията е по-висококачествена. Паралелно с подобряване на технологичната база и инвестициите, дружеството е трябвало да изплаща и стари задължения в немалък размер, които може да се каже, че вече са стопени.

На водосвета, отслужен на площадка Иганово от Негово Високо благоговейнство отец Марко Тодоров, присъстваха също така посланикът на Република Словакия Мануел Корчек,, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и председателят на общинския съвет Доньо Тодоров, кметът на Сопот Деян Дойнов, Любомир Плишко – председател на директорския борд на словашката фирма „Конструкта“ – производител на оборудването за новия цех и изпълнителният директор на фирмата Мариан Михалик, Съветът на директорите на ВМЗ – председателят Атанас Богданов, Трифон Кумчев и д-р инж. Иван Гецов, изпълнителен директор на държавното дружество, синдикалисти, оперативното ръководство на оръжейницата, работници.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/