Акцент, Новини

Областният управител Здравко Димитров получи наградата на „Българската браншова асоциация по пътна безопасност“

Областният управител Здравко Димитров получи наградата на „Българската браншова асоциация по пътна безопасност“ в категория „ Представител на държавната администрация“. Той беше отличен за активната работа по инфраструктурните проекти и инициативи, свързани с пътната безопасност. Наградата му бе връчена от инж. Алекси Кесяков, секретар на Държавно – обществена консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата.

За осма поредна година „Българската Браншова Асоциация“ връчва награди на изявени експерти, специалисти и организации, допринесли за подобряване на безопасността на пътищата. На церемонията, която се проведе в столичния хотел „Хилтън“, присъстваха зам.-министърът на транспорта Ангел Попов, председателят на „Българската браншова асоциация по пътна безопасност“ д-р Николай Иванов, представители на Пътна полиция, АПИ,  БЧК, проектанти, строители, архитекти, одитори, медии.

Областният управител благодари за приза и заяви, че тази награда е голяма отговорност, защото задължава целия екип на Областна администрация – Пловдив да работи все по-успешно в борбата с пътнотранспортните произшествия. „Всички ние сме отговорни за намаляване на жертвите при пътнотранспортни произшествия и пътния травматизъм. Отговорността ни е споделена, защото всички сме участници в движението и всеки от нас трябва да осъзнава своята роля. За съжаление, в последно време сме свидетели на една война по пътищата, която е съпътствана с отнемането на много човешки животи. За това нашата отговорност става още по-голяма и ние, като държавна администрация, трябва да предприемем  всички необходими мерки, този процес да бъде намален максимално.Ние няма да спрем до тук и ще продължим да работим. Искам да благодаря и на екипа на Областна администрация – Пловдив, защото те стоят твърдо зад мерките и инициативите, които предприемаме и се надяваме, че резултатите ще станат видими с реализирането на проектите по реконструкцията на Асеновградско и Околовръстното шосе на Пловдив, което ще доведе и до облекчаване на движението и до намаляване на пътнотранспортните произшествия “, каза областният управител Здравко Димитров.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Skip to content https://www.livechatalternative.com/