Акцент, Новини

Областният управител Здравко Димитров присъства на официалното обявяване на 15-то издание на кампанията „Българската Коледа“

Президентът Румен Радев даде старт на кампанията „Българската Коледа“ в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. На тържественото обявяване на петнайсетото издание на благотворителната инициатива присъстваха областният управител Здравко Димитров, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, кметът на града Иван Тотев, представители на РЗИ и РЗИОК и лекари от болничното заведение.

Президентът Радев заяви, че е избрал Пловдив за старт на тазгодишната кампания, защото УБ „Св. Георги“ е едно от водещите лечебни заведения в страната с над вековна история. Тази болница се гордее със своите водещи специалисти в различните области на здравеопазването и мисля, че точно тук, където годишно се полагат грижи за хиляди български деца, нашият призив ще бъде по-силен и по-истински, заяви президентът. Българската Коледа не е просто дарителска кампания, а нещо по-голямо, защото ни дава вярата и усещането, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни ценности и споява различни социални слоеве, инвестира в нашия най-голям капитал – здравето на децата и е израз на надежда за бъдещото ни като нация и като държава. „Българската Коледауспява да обедини хора с различни професии, социално положение, образование около една обществено значима кауза. Зад нея стоят хиляди българи, но успехът на една дарителска инициатива и най-вече доверието в нея зависят основно от хората, което са в края на процеса, а това сте вие – лекарите“, допълни Радев. За последните 13 години УМБАЛ „Св. Георги“ е получила 1 600 000 лева от кампанията под формата на апаратура за детските клиники, каза в приветствието си изпълнителният директор на болницата проф. д-р Карен Джамбазов. Само в тази година, допълни той, в процес на доставка е апаратура за над 160 000 лева.

Миналогодишната кампания, посветена на децата с тежки хронични заболявания, приключи преди ден и събра над 2,6 млн. лв. С тези пари са подпомогнати 474 деца и е дарена медицинска апаратура на 30 лечебни заведения в цялата страна.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

 

 

Skip to content https://www.livechatalternative.com/