Акцент, Новини

Читалище „Просвета“ в Белащица беше домакин на първото културно събитие, свързано с европредседателството на България

В изпълнение на проекта по Комуникационната стратегия на Република България „Българското председателство на Съвета на ЕС и Европейската година на културното наследство към предстоящото домакинство на гр. Пловдив за Европейска столица на културата 2019г.”, през месец ноември в област Пловдив се проведоха пет информационни срещи в общините Хисаря, Карлово, Стамболийски, Асеновград и Първомай.

Проектът включва и провеждането на инициативи в четири читалища от област Пловдив, които са в подкрепа на дейностите по подготовка на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС.

Първото културно събитие се проведе на 02.12.2017 г. в НЧ „Просвета“ – село Белащица, община „Родопи. Пред препълнената зала, в продължение на три часа, 156 участници от детската градина, ОУ „Пенчо Славейков, самодейни състави от читалището и пенсионерския клуб, изнесоха празничния концерт. Официални гости на събитието бяха зам. областният управител г-жа Евелина Апостолова, депутатите Запрян Янков и Йосиф Ячев и кметът на Белащица г-жа Цветанка Читакова.

Срещата откриха зам. областният управител г-жа Апостолова и г-жа Читакова, които в приветствените си слова подчертаха значението и ползите от предстоящото европредседателство на България и предимствата от членството на страната ни в Европейския съюз.

Във фоайето на читалището беше разположен и коледен базар, чиято цел беше събиране на средства за закупуване на нови книги.

Следващото културно събитие, свързано с проекта,  ще се проведе на 05. 12. 2017 г., в НЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Раковски.

Галерия

Последна редакция на 04 декември, 2017 в 13:08

Skip to content https://www.livechatalternative.com/