Акцент, Новини

Здравко Димитров направи изненадваща проверка на рехабилитацията на участъка от пътя Карлово – Баня

В съботния ден, областният управител Здравко Димитров направи изненадваща проверка, за да види как върви рехабилитацията на участъка от пътя Карлово – Баня , част от Републикански път II– 64 /Пловдив – Карлово/. Той беше придружаван от главния експерт по сигурността Валери Баранов.

Областният управител остана доволен, че строителните дейности вървят без никакво забавяне, и дори в празничните дни на терена работят екипи на „Пътища“ АД, които полагат втория асфалтов слой. Строителните работници обясниха, че в ремонта на пътя се използва нова технология, която позволява да се постигне оптимална здравина и трайност на реновираното трасе. Между двата асфалтови слоя с дебелина по 6 см. се поставя мрежа от геотекстил, която се използва като дренаж, заздравява основата, подобрява носимоспособността й и не позволява настилката да се деформира. При поредната си инспекция областният управител установи, че темповете на работа са добри и рехабилитацията на трасето върви по план.
От фирмата изпълнител обещаха, че ако времето позволи, до дни започне полагането на износващата настилка сплит-мастик асфалт и трасето ще бъде пуснато в експлоатация да края на годината.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/