Новини

Областният управител Здравко Димитров присъства на тържественото освещаване на най-новата църква в Асеновград „Свети Архангел Михаил“

Областният управител Здравко Димитров присъства на тържественото освещаване на най-новата църква в Асеновград „Свети Архангел Михаил“. Здравко Димитров не скри, че преди 20 години  заедно с тогавашния премиер Симеон Сакскобургготски, който също присъстваше на тържественото освещаване, са направили първата копка на храма. „Изключително съм горд, че този храм на вярата и духовността вече е факт“, заяви Здравко Димитров.

Празничната служба беше водена от пловдивския митрополит Николай, а миряните бяха благословени лично от българския патриарх Неофит.

На церемонията присъства и премиерът Бойко Борисов, който каза „Правителството е обновило и изградило стотици църкви и манастири. Виждате колко е красиво, колко е хубаво, колко е добре за вярата, за образованието, за националната сигурност, защото това е за българина“.

„Св. Архангел Михаил“ е най-голямата градска църква. Внушителната постройка е на две нива и площ от над хиляда квадратни метра, а градежът на храма е единствено със средства на много дарители от цялата страна и чужбина, казаха от църковното настоятелство.

Последна редакция на 31 октомври, 2016 в 15:00

Skip to content https://www.livechatalternative.com/