Акцент, Новини

Подписано бе Споразумение за съвместна дейност и сътрудничество между Областна администрация и Фондация 2019

Областният управител Здравко Димитров и изпълнителният директор на Фондация 2019 Кирил Вълчев подписаха Споразумение за съвместна дейност и сътрудничество във връзка с организирането на инициативи и мероприятия, които ще популяризират културни събития и фестивали в региона.

Целта на Споразумението е да подпомогне включването на малките и големите градове и села и да поощри културните мероприятия в региона, които ще наситят с нови фестивали и събития представянето на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година. Документът е в отговор на необходимостта от обединяване на усилията и възможностите на двете организации за изработване на иновативна и интересна артистична програма за развитието на проектния клъстер „РегионалЕ“. Направление „РегионалЕ“ от програмата на „Пловдив 2019“ има за цел да подчертае разнообразието на европейската култура като представи традицията и обичаите, занаятите и изкуството на региона.

С подписване на документа двете страни се ангажират активно да си партнират през следващите три години за устойчивото развитие на културата в област Пловдив. Организациите ще си партнират и при осъществяването на международен обмен на артисти, изследователи и различни оператори в сферата на културата. На събитието присъстваха и заместник областните управители Евелина Апостолова, Петър Петров и Димитър Керин.

Фондацията и Областна администрация вече осъществиха съвместно поредица от информационни срещи свързани с предстоящото председателство на България в ЕС, популяризирането на проекта Европейска столица на културата и частност отворената покана за читалищата от региона. Поканата е насочена към целия Южен Централен район, който включва областите Пловдив, Смолян, Хасково, Кърджали и Пазарджик и в нея могат да кандидатстват, както читалищата в тези области, така и техни партньори. Срокът за кандидатстване по направление „Читалища: общностно участие и иновации“ е 31 януари 2018г.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/