Акцент, Новини

Областният управител Здравко Димитров присъства на дипломирането на студентите от Аграрен университет Пловдив

Областният управител Здравко Димитров беше официален гост на тържественото връчване на дипломите на завършилите  бакалаври и магистри от випуск 2017 на Аграрен университет Пловдив.

На тържеството в аулата на Аграрния университет присъстваха и заместник областните управители Евелина Апостолова, Димитър Керин, Петър Петров, главният секретар на Областна администрация Борислав Димов, Калин Костов от Министерството на образованието и науката, вицеконсулът на Генералното консулство на Турция, почетният консул на Германия в Пловдив Мариана Чолакова, носителят на титлата „Доктор хонорис кауза“ д-р Хинрих Майер-Жерболе, председателят на Селскостопанска академия проф. д-р Васил Николов, много родители, дипломанти и гости.

Тази година 23 бакалаври и 10 магистри от Аграрния университет завършиха с отличен успех, а първенците на випуска са Християн Узунов, специалност „Растителна защита” от факултета по РЗА и Елка Генова, специалност „Аграрен туризъм“ от факултета по икономика, които се дипломираха с успех 6.00.

Общият брой на завършилите е 533-ма, от тях 390 в образователно-квалификационна степен  „бакалавър“ и 143 – степен „магистър“.

Областният управител Здравко Димитров поздрави випускниците, като им пожела да бъдат живи и здрави, да не забравят техните преподаватели и да се реализират успешно в достойната професия, която са избрали.

С почетното звание „Доктор хонорис кауза“ беше удостоен г-н Финн Петерсен, Регионален директор на CLAAS за Югоизточна Европа, за изключителния му принос в модернизацията на обучението по механизация на земеделието, за заслугите му при повишаване качеството на аграрното образование и издигане престижа на университета.

На тържествената церемония бяха връчени дипломите и на преподавателите, хабилитирани през настоящата година, както и на докторантите, успешно защитили дисертационен труд.

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/