Акцент, Новини

Заместник областния управител Димитър Керин присъства на откриване на изложбата „Българското опълчение през погледа на участника Стефан Кисов“

Заместник областния управител Димитър Керин присъства на откриване на изложбата  „Българското опълчение през погледа на участника Стефан Кисов“, с която РИМ – Пловдив почете 140-та годишнина от Освобождението на Пловдив от османско робство.

Изложбата в Музейния център за съвременна история беше открита непосредствено след церемонията на паметника на кап. Бураго в Дондуковата градина.

Експозицията е естественото продължение на преиздадения след 115 години труд на полковник Стефан Кисов и е дело на Национален парк -музей „Шипка-Бузлуджа“. Тя показва снимки, униформи, вещи и оръжия на 7444 български опълченци, тръгнали от Кишинев да се бият за свободата на Родината си. Изложбата беше  открита с изпълнения на Девическа хорова формация „Евмолпея“, с диригент Рада Славинска и слова от двамата директори – д-р Чавдар Ангелов – директор на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ и Стефан Шивачев – директор на Регионален исторически музей Пловдив.

 
 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/