Акцент, Новини

Зам. областният управител г-жа Евелина Апостолова поздрави най-добрите фермери на Тракия

На 16-ти февруари, в хотел „Рамада Тримонциум“ , за тринадесета поредна година се проведе тържествена церемония по награждаването на победителите в конкурса „Фермер на Тракия“. И тази година организатор на събитието е вестник „Марица“.  В надпреварата участваха над 50 земеделски производители от областите Пловдив, Пазарджик и Хасково, а до финал достигнаха 11.   Тази година Хатидже Ислямова и Ненко Трифонов са големите победители съответно в категориите „Растениевъдство“ и „Животновъдство“, които си тръгнаха с традиционните статуетки на богинята на изобилието – Фортуна. Всички останали получиха грамоти за постиженията през изминалата селскостопанска година.

 Зам. областният управител г-жа Евелина Апостолова връчи грамотата на г-н Ангел Кибритов от с. Пъдарско в категория  „Растениевъдство“ и поздрави всички участници в конкурса. „Убедена съм, че изборът не е бил лесен и затова искам да поздравя всички номинирани за куража и мотивацията да развиват своя бизнес в един труден и рисков отрасъл, какъвто е земеделието.  На г-н Кибритов и всички участници пожелавам добра, плодородна и доходоносна година, разширяване на пазарите и преди всичко здраве и вяра в собствените сили“, каза в поздрава си г-жа Апостолова.

В Консултативния съвет, взел трудното решение да излъчи най-добрите фермери на Тракия, тази година  участваха ректорът на Аграрния университет в Пловдив – проф. д-р Христина Янчева, директорът на Институт по зеленчукови култури „Марица“ – Пловдив, доц. д-р Даниела Ганева, зам.-директорът на Института по растителни и генетични ресурси – Садово – доц. д-р Станислав Стаматов, гл. ас. Георги Кормов от Института по овощарство, доц. д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив, г-жа Елена Димова – директор на дирекция „Административно-правна, финансово-стопанска дейност и човешки ресурси“ при ОД „Земеделие“ –  Пловдив, г-н Митко Жеков – директор продажби „Евроферт“, както и представители на „Агрион“ и вестник „Марица“.

Галерия

 

Skip to content https://www.livechatalternative.com/