Акцент, Новини

Областният съвет на БЧК направи отчет за 2017 година

Областният съвет на БЧК-Пловдив направи годишния си отчет на 16-ти февруари в Конферентната зала на хотел „Рамада Пловдив Тримонциум“. Съветът се състоя в присъствието на зам. областния управител Петър Петров, председателя на Общинския съвет – Савина Петкова, председателя на БЧК – д-р Христо Григоров, представители на районни и общински кметове и зам. кметове, директори на областните организации и медии. От името на Негово Високопреосвещенство митрополит Николай, отец Елейко поздрави и благослови присъстващите за благородната мисия на БЧК и подкрепата на партньорите на организацията, какъвто е и Областна администрация – Пловдив.

Председателят на Областния съвет на БЧК, д-р Петрония  Карамитрева, отчете пред делегатите и гостите на съвета дейността на организацията през 2017 г., изпълнението на бюджета и направи отчет на Областната контролна комисия. При представянето на плана за дейността на Областната организация на БЧК-Пловдив за 2018 г., като основни приоритети за постигане целите на организацията, бяха представени подготовката за адекватна реакция при бедствия, аварии и катастрофи, както и за намаляването на рисковете и последствията от тях. Подчертана беше необходимостта за подобряване качеството на живот на уязвими лица и повишаване на възможностите за социалното им  включване и безопасен и независим живот.

Специално внимание беше обърнато на БМЧК-Пловдив като младежка организация, която приобщава младите хора към хуманитарните ценности и популяризира червенокръстките принципи.  Делегатите на общото събрание приеха План за дейността на Областната организация на БЧК за 2018 г., както и бюджета за изпълнението му.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/