Акцент, Новини

Областният управител Здравко Димитров направи поредната инспекция на строителните дейности на пътя Пловдив – Асеновград

Областният управител Здравко Димитров направи поредната инспекция на строителните дейности на пътя Пловдив – Асеновград. Той се срещна с Паун Иванов, ръководител на пловдивския офис на фирма „ИСА 2000“, която изпълнява строителните дейности и обсъдиха темповете, с които се изпълнява обектът.

В момента върви рехабилитацията на старото трасе и трафикът е пренасочен по новите две платна в посока Асеновград до първото кръгово кръстовище (отбивката за село Крумово). Тези дни ще започне и рехабилитацията на двукилометровото трасе от кръговото до КЦМ , като за тази цел движението също ще бъде пренасочено по двете нови ленти.

Областният управител остана доловен от качеството и темповете, с които строителите изпълняват задачите си, което ще позволи обектът да бъде завършен качествено и в срок.

Поредната оперативка, на която областният управител ще изиска да му бъде докладвано до къде са стигнали важните пътни проекти на пловдивска област, е насрочена за 20 март от 10.00 часа. На срещата в Областна администрация, на която са поканени  шефът на АПИ Дончо Атанасов, представители на фирма „ИСА 2000“ и всички кметове на общините, граничещи с посочените пътни обекти, ще бъдат обсъдени следните теми – Етапът, до който е стигнало проектирането на локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград; Задвижване на процедурата на кръговото кръстовище на изхода на Пловдив в посока Асеновград; Проектирането на Югоизточен обходен път на Пловдив (от Караулката на Пловдив до надлез Скобелева Майка); Препроектирането и рехабилитацията на съществуващото Околовръстно шосе – (Югозападния обходен път на Пловдив до автомагистрала Тракия).

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Skip to content https://www.livechatalternative.com/