Акцент, Новини

Откриха 16-тото издание на „Пловдив чете“

Официалното откриване на 16-то издание на фестивала „Пловдив чете“ се състоя на 12-ти юни на Античния театър в Пловдив. За пореден път организатор на фестивала е  поетесата и собственик на „Жанет 45“ – издателят Божана Апостолова. Гости на събитието  бяха  г-жа Евелина Апостолова – заместник-областен управител на област Пловдив, председателят на  Общинския съвет в Пловдив – г-жа Савина Петкова, зам.-кметът  Александър Държиков, кметът на район Южен – Борислав Инчев, директорът на НБ „Иван Вазов“ Димитър Минев, както и много пловдивски творци, писатели, поети и приятели на книгата. Водещ на церемонията бе Николай Колев – продуцент и водещ на предаването „Денят започва с култура“ по БНТ.

Председателят на Общинския съвет в Пловдив Савина Петкова връчи наградата за високи постижения в съвременната поезия, „ Орфеев венец“, на пловдивския писател, поет и журналист Александър Секулов. Другият голям победител е Иво Рафаилов, на когото бе връчен призът „Златна четка“ за най-добро художествено оформление на книга от зам.–кмета Александър Държиков. Йордан Велчев пък изненадващо получи извънредна награда от меценат, пожелал анонимност, който останал впечатлен от тритомника на големия писател  – „Балканският човек“. Тя му беше връчена от Божана Апостолова.

Вечерта завърши с  участието на специалните гости на събитието – музикантите Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански от група „Фондацията“.

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/