Акцент, Новини, Обръщения

„СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА“

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ПЛОВДИВ,

На 6-ти септември 2018 г. се навършват 133 години от обединението на Княжество България с Източна Румелия – едно от най-значимите събития в нашата история.

6-ти септември е дата, символизираща нашите ценности, национална принадлежност и българско самосъзнание. Обединена България се появява в резултат на дългогодишните усилия на революционери, възрожденци, духовници и радетели за независимо отечество, превръщайки в реалност народните въжделения за териториална и държавна цялост на родината ни.  Днес, отдавайки почит на героите на нашата история, ние не трябва да забравяме, че съхраняването на българщината е техният свещен завет. От нас зависи какво ще предадем на бъдещите поколения, с нашите действия ние определяме каква история ще учат потомците ни и че всички ние имаме отговорната задача да бъдем достойни последователи на тези знайни и незнайни български герои.

Уважаеми жители на област Пловдив, 6-ти септември е празник за всички българи по света, но за нас това не е само повод за гордост, но и отговорност към предците ни, защото именно тук нашият народ успя да докаже пред Европа своите морални, политически, национални качества и да защити своето право на самостоятелност, език и култура, своето достойно място в голямото европейско семейство, а многовековният Пловдив се превърна в олтара, сбъднал мечтата на хиляди българи – мечтата за свободна и обединена България.

133 години от това знаменателно събитие всички ние трябва да намерим воля за обединение по пътя към европейското бъдеще на България и да не забравяме, че само сплотени и единни можем да градим по-добър живот за всички нас.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НЕКА НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ

 „СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА“!

ЗДРАВКО ДИМИТРОВ

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ПЛОВДИВ

Skip to content https://www.livechatalternative.com/