Новини

Областният управител Здравко Димитров присъства на отчета- анализ за дейността на ОДМВР за 2015 година

Областният управител Здравко Димитров присъства на представянето на отчета- анализ за 2015 година, който направи ръководството на Областната дирекция на МВР – Пловдив. На срещата присъстваха и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, представители на професионалното ръководство на МВР, Апелативна и Окръжна прокуратура, депутати и представители на общинските администрации.

Според анализа, който беше направен от директорът Христо Разсолков, Областната дирекция на МВР – Пловдив има сериозен ръст в разкриваемостта, която е повишена с 8 пункта в сравнение с предходната година. Стабилни са показателите и в противодействието на икономическата престъпност, търговията с акцизни стоки, източването на средства от републиканския бюджет и еврофондовете, корупцията и злоупотребата с власт.

Пловдивската полиция се нарежда на 9 място по общи показатели сред останалите областни дирекции, като изпреварва Варна и Бургас. Беше отбелязано, че през последните  шест месеца резултатите са се подобрили значително.

Като един от проблемите, на който ще се обърне по-сериозно внимание, е повишената  престъпност в малките населени места. Там се чувства и недостиг на служители на МВР. Ще бъдат взети мерки и за увеличаване на екипите на пътна полиция, които да правят планови проверки пи пътищата, за да се намалят пътнотранспортните произшествия, по които Пловдив е на едно от челните места. Фишовете за нарушение вече ще могат да бъдат издавани на място от автопатрулите. В следващите дни, полицейските автомобили на пътна полиция в Пловдив ще бъдат оборудвани и с тест-дрегери за наркотици.

Основните приоритети в дейността на ОДМВР през 2016 година ще бъдат насочени към повишаване на доверието на обществеността към институцията чрез намаляване на престъпленията срещу личността и собствеността на гражданите и в противодействие на битовата престъпност. Ще се засили и ролята на видеонаблюдението, като за целта ще бъдат изградени  координационни центрове.

Беше изказана специална благодарност към областния управител Здравко Димитров за организираната по негова инициатива среща с кметове на общини и началници на районните полицейски управления. На срещата бяха обсъдени начините и правилата за изграждане на централизирана база за видеонаблюдение, която да обхваща всички населени места в областта.

Областният управител Здравко Димитров изказа задоволството си от добрата оценка, която беше дадена на работата на ОДМВР- Пловдив. „Аз нямам забележки към вашата работа, напротив, изказвам задоволството си. Винаги сме имали много добро взаимодействие с органите на пловдивската полиция. Надявам се, че и в бъдеще ще има такъв добър синхрон между нас. Пожелавам по-малко нарушения през тази година“, каза Здравко Димитров и пожела още по-добри резултата за бъдеще.

Последна редакция на 16 август, 2016 в 20:59

Skip to content https://www.livechatalternative.com/