Акцент, Новини

Зам. областният управител Петър Петров взе участие в Регионалния съвет за развитие на Южен централен район /ЮЦР/

На 3-ти октомври 2018 г., от 10:30 часа в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково, се проведе поредното заседание на Регионалния съвет за развитие на ЮЦР.   В заседанието  участваха представители на министерствата по туризъм, икономика и регионално развитие, областни и зам. областни управители  на областите от Южен централен район, кметове и представители на общините от района, на синдикални и браншови организации, членове на Световната банка и представители на проекта за „Международно висше училище по информатика и електронно лидерство „Махатма Ганди“ в Пловдив. Съветът се проведе под председателството на областния управител на област Хасково Станислав Дечев. Областна администрация – Пловдив беше представена от зам. областния управител Петър Петров.

Основната дискусия, в която  се включиха представителите на Световна банка и на Министерство на регионалното развитие и благоустройството беше за предвижданите промени в изпълнението на политиката за регионално развитие в страната и ролята на регионалните съвети за развитие.

На форума бяха обсъдени  актуални въпроси, касаещи пътната инфраструктура на област Хасково (Път III-5509 „Свиленград – Щит – Маточина“; Път III-807 „Върбица – Скобелево“; Път III-559 „Тополовград – Светлина“), както и  проблема с организацията на движението на товарните автомобили по трасето към ГКПП „Капитан Андреево“ и приети предложенията за разрешаването на проблемите, свързани с тях.

Участниците подкрепиха и проекта  за създаването на „Международно висше училище по информатика и електронно лидерство „Махатма Ганди“ в Пловдив.

След обсъждането на основните точки от дневния ред, участниците докладваха за напредъка по изпълнението на предишни взети решения на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район.

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/