Акцент, Новини

Народно читалище ”Шалом Алейхем-1945г.” стартира комуникационните инициативи за 2018 г. съвместно с Областна администрация – Пловдив

На 4 октомври Народно читалище ”Шалом Алейхем-1945г.” в партньорство с Организацията на евреите „Шалом”- Пловдив откриха фотоизложба от съхранени черно-бели изображения на еврейската общност в Пловдив под наслов „От Орта Мезар и нататък…”.

Мероприятието бе предшествано от открит урок по иврит, който предизвика голям интерес от страна на пловдивската общественост. Събитията са част от Комуникационната  стратегия на Република България за Европейския съюз 2018 (КС 2018) със съдействието и финансовата подкрепа на Областна администрация – Пловдив и са свързани с отбелязване на приноса на Република България в спасяването на евреите от Холокоста.

В откриването на фотоизложбата участие взеха председателят на ОЕ „Шалом“ Пловдив – г-н Светлозар Калев; председателят на читалище „Шалом Алейхем-1945г.” Пловдив – г-жа Роза Бехар; Пенка Калинкова – виден пловдивски интелектуалец и театровед; Шемуел Бехар-Хазан при Синагогата в Пловдив, както и девическият хор „Евмолпея” с диригент Рада Славинска. Присъстваха представители на местната власт, писатели, художници и граждани.

 

Галерия

 

Skip to content https://www.livechatalternative.com/