Акцент, Новини

Областният управител връчи наградата на вестник „Стандарт“

Областният управител Здравко Димитров връчи наградата на директора на регионалния археологически музей Костадин Кисьов, който взе приза на вестник „Стандарт” „Съкровищата на България” за археологическия обект Малтепе край Маноле.

Призовете на отличените бяха връчени в Малката базилика, а медията „Стандарт” получи наградата „Изключителен принос” от голямата неправителствена организация „Европа Ностра” за инициативата „Съкровищата на България”. Чрез поредицата се популяризират най-значимите постижения и места в областта на културния и традиционния туризъм в България.

За церемонията в Пловдив пристигна вицепрезидентът на „Европа Ностра”  Пийт Ясперг,  председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, заместник-министърът на културата Румен Димитров, пловдивският депутат Славчо Атанасов и общественикът Иван Гранитски.

Археолог на годината стана директорът на Националния исторически музей Бони Петрунова за златното съкровище с 957 предмета до Калиакра. Тя получи наградата си от председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Награди получиха и кметовете на Чепеларе, Велинград, Хисаря, Старосел и Велики Преслав, както и доц. Калин Димитров от центъра за подводна археология в Созопол. 

[news_gallery_bg]
Skip to content https://www.livechatalternative.com/