Акцент, Новини

Среща пътни проекти

Днес беше проведена първата за годината среща, на която бяха обсъдени вариантите за технически решения, които максимално бързо да облекчат трафика на Околовръстно шосе и кръговите кръстовища в посока Пазарджик и Асеновград.

На поредната среща, която се проведе по инициатива на областния управител Здравко Димитров, присъстваха представители на сдружение „Бизнесът за Пловдив, „ИСА – 2000“, директорът на ОПУ – Пловдив Пламен Райчев, зам.-областният управител Петър Петров, зам.-кметът на Община Пловдив Димитър Кацарски, архитектите  Валентин Маринов и Атанас Недевски, гл. инспектор Петър Тосков – РСПБЗН – Пловдив, експерти от Областна администрация, „Пътпроект“ и общините Асеновград, Куклен и Родопи.

Бяха обсъдени техническите възможности за облекчаване на движението чрез изграждане на естакади на двете кръгови кръстовища, както и разширение чрез допълнително платно на кръговото кръстовище от Околовръстно шосе в посока Пловдив.

Областният управител инициира среща в АПИ, на която ще бъдат представени исканията, за да се стартират процедурите.

На срещата бе взето решение в началото на идната седмица да бъде изготвено задание за препроектиране на кръговите кръстовища и Околовръстно шосе.

Днес областният управител одобри проекта за ПУП на локалните платна на път II-86 Пловдив – Асеновград и започват отчуждителите процедури на парцелите, попадащи на териториите на общините Асеновград, Куклен и Родопи.

[news_pr_name] [news_gallery_bg]
Skip to content https://www.livechatalternative.com/