Новини

Здравко Димитров присъства на церемонията по изпращане на 31-ви български военен контингент на Въоръжените сили на мисия в Афганистан

Министърът на отбраната Николай Ненчев, областният управител Здравко Димитров, зам.-областният управител Георги Пилев, главният секретар на Областна администрация – Пловдив Борислав Димов, кметът на г. Калово д-р Емил Кабаиванов, висши офицери и близки на военните присъстваха на тържествената церемония по изпращането на 31-ия контингент на Въоръжените сили за участие в Международната мисия на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане в Афганистан „Решителна подкрепа“. В ритуала взеха участие заместник-началникът на отбраната генерал-майор Пламен Атанасов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, а Пловдивският митрополит Николай отслужи водосвет за здраве и благоденствие.

Церемонията се проведе на площада пред къщата-музей „Васил Левски“ в Карлово. Командващ на контингента, който е в състав от 110 души,  е полковник Руси Русев от Сухопътни войски. Лейтенант Славена Желязкова от 61-ва Стрямска механизирана бригада е командир на взвода за охрана от състава на международната мисия в Афганистан. По време на мисията, военнослужещите ще изпълняват задачи по подготовката, подпомагането и предоставянето на екип от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона, както и по обучение, съветване и методическо подпомагане на формирования и военнослужещи от Афганистанската национална армия.

Министър Нечев поздрави първата жена командир на взвод за охрана в задграничната мисия Славена Желязкова като й пожела това да бъде един успешен старт за нея за още много мисии.

Митрополит Николай освети икона на Св. Георги, подарък на военните от министъра на отбраната и подари малки лични икони на всеки военнослужещ, а кметът на Калово д-р Кабаиванов подари на военнослужещите портрет на Васил Левски.

Последна редакция на 16 август, 2016 в 20:59

Skip to content https://www.livechatalternative.com/