Акцент, Новини

Заместник областните управители Димитър Керин и Петър Петров присъстваха на честването на 141 години от Освобождението на Пловдив

Заместник областните управители на област Пловдив Димитър Керин и Петър Петров присъстваха на възпоменателното тържество по случай  141 години от Освобождението на Пловдив от османско иго. На церемонията пред паметника на Капитан Бураго в Дондуковата градина на Пловдив присъстваха и председателят на Общински съвет – Пловдив Савина Петкова, заместник-кметът по култура и туризъм Александър Държиков, заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков, , кметовете на райони, директори на общински предприятия, общински съветници, общественият посредник на община Пловдив, представители на ОД на МВР, политически партии и обществени организации, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, медии и граждани. Гост на церемонията бе и кметът на палестинската община Дура, придружаван от екипа си.  

Слово по повод годишнината и събитията от 1878 година произнесе Георги Василевски – преподавател по история в Националната търговска гимназия в Пловдив. Водещ на тържеството бе Златко Павлов.

В официалната церемония, включваща полагане на венци и цветя на паметника на легендарния Капитан Александър Петрович Бураго участваха почетна рота, венценосци и военен духов оркестър, както и представители на комитет „Родолюбие“.

Строят бе приет от бригаден генерал Явор Матеев, началник  на гарнизон Пловдив и командир на 68-а бригада  „Специални сили“.

[news_pr_name] [news_gallery_bg]
Skip to content https://www.livechatalternative.com/