Акцент, Новини

За осма поредна година с подкрепата на областния управител се състезават деца и ученици, обичащи математиката

На 24.03.2018 г. в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пловдив под патронажа на Областния управител Здравко Димитров се проведоха две математически състезания – „Бързо, лесно, точно“ и „Обичам математиката“.

На състезанието „Бързо, лесно, точно“ се явиха 225 деца от Пловдив, Браниполе, Карлово, Асеновград, Първенец, Милево, Стамболийски, Ягодово, Раковски, Йоаким Груево. Състезанието включва тест с 15 задачи, а времето за работа беше 40 минути. Докато децата работиха по своите задачи, родителите им имаха възможността да присъстват на тренинг, подготвен специално за тях – ”Предизвикателството да си родител на първокласник“.

На състезанието „Обичам математиката“ се явиха общо 104 деца. За учениците от IV, V и VI клас времето за работа беше 60 минути, a математическият тест включва 20 задачи. Задачите за 7 клас бяха във формата на Националното външно оценяване в два модула.

Преди осем години по инициатива на Здравко Димитров, тогава кмет на район „Западен“, за първи път се проведе състезанието „Бързо, лесно, точно“. Целта му е децата от подготвителните групи на детските градини и училищата да се запознаят с училищната среда, да придобият социални умения, да влязат сами в класната стая с учителя и в рамките на един учебен час да решават задачи. Поради големия интерес към състезанието в следващите години то прерасна и в друг формат – „Обичам математиката“ за по-големите вече ученици.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/